Det siger læserne om Skyggespil

Skyggespil

"Jeg læser normalt kun krimier, men jeg tænkte dette var chancen for at prøve noget nyt, og jeg blev positivt overrasket, bogen fanger mig fra start, og Maja især har en spændende karakter. Jeg har lært meget om 1. verdenskrig, og syntes bogen har nogle elementer. Men når det nu er sagt, er jeg nok bare mest til krimi. Men har da helt sikkert mod på at prøve flere bøger om især de mange krige der har været, da man faktisk bliver lidt klogere på de skæbner der har været, og hvad ens bedsteforældre og deres forældre må være gået igennem."

Skyggespil

"Første del af Skyggespil handler om Maja, der skal gennemleve ungdommen og alt hvad der dertil hører af drømme, forhåbninger, skuffelser og forventninger under Danmarks besættelse i 2. verdenskrig (..) Bogen formår at belyse anderledes og interessante aspekter af livet under 2. verdenskrig, idet den både sympatiserer med de såkaldte feltmadrasser og sætter fokus på homoseksualitet. Jeg havde svært ved at lægge den fra mig og glæder mig til at læse fortsættelsen i Skyggespil 2. del."

Skyggespil

"Utrolig spændende bog om Majas beskyttede liv på godt og ondt under besættelsen (…) Jeg vil anbefale bogen, den giver stof til eftertanke."

Skyggespil

"Spændende og medrivende bog. Jeg har ikke den store viden og krigen i Danmark og derfor var denne bog utrolig god og gav mig et godt indblik i livets problematik, dengang. Det er en god bog og livet svære valg, kærlighed og dilemmaer. Jeg var meget fanget af historien og havde svært ved at lægge bogen fra mig og jeg vil gerne læse fortsættelsen. Så alt i alt er det en bog der skal læses og anbefales herfra."

Skyggespil

"Jeg blev så fanget i e-bogen, at jeg blev nød til at købe 2. del, som blev læst på én dag. En rigtig god bog der er spændende, hvis man kan lide, at læse om anden verdens krigen og dens besværligheder for det danske folk."

Skyggespil

"Skyggespil er fortællingen om en ung pige, der under besættelsen står over for en række valg, der gør, at hun pludselig bliver voksen. Bogen er skrevet i et tempo, hvor alle kan følge med, på den der svenske krimimåde (…) Skønt forfatteren indleder med at understrege, at bogen ikke bygger på historiske fakta, giver den alligevel et spændende indblik i, hvordan livet under besættelsen kunne være. Bogen er god og velskrevet og jeg kan ikke vente med at komme i gang med 2. del. Jeg giver bogen 5 stjerner og min varmeste anbefaling."

Skyggespil

"En helt fantastisk beskrivelse af Majas liv under anden verdenskrig, hvor den forbudte kærlighed til en tysk læge giver hende og hendes problemer. Jeg blev fuldstændig fanget af bogen og dens måde at beskrive de problemstillinger, som bogens hovedpersoner kommer i. Dog sluttede bogen lidt brat - men til gengæld kan man næsten ikke vente med at komme i gang med fortsættelsen. Helt fantastisk bog."

Skyggespil

"Det er normer, moral, etik og at være ung kvinde i tiden under tysk besættelse, som er omdrejningspunkterne. Bogen er skrevet på en måde, der giver stor lyst til at læse den i et stræk, for at opleve hvilke beslutninger, som hovedpersonen vælger at tage."

Skyggespil

"Virkelig god bog. God oplæser. ★★★★★"

Skyggespil

"Utrolig dejlig bog med indblik i fortidens måde at leve på. ★★★★"

Skyggespil

"Der gik lidt tid, før den blev virkelig spændende. men nu skal jeg klart læse den næste i serien. ★★★★★"

Skyggespil

"Marianne Toxboes 1. bog om Maja beskriver medrivende om dilemmaerne, der opstår, når krig deler mennesker i ven eller fjende. ★★★★★"

Skyggespil

"Meget fin fortælling om perioden 40-45 og de skæbner der kom i klemme. ★★★★★"

Skyggespil

"★★★★★"

Skyggespil

"★★★★★"

Skyggespil

"★★★★★"

Skyggespil

"3 ud af 5 stjerner"

Det siger læserne om Efterladt

Efterladt

"Efterladt er en nem bog at gå til, let i sproget og meget lige ud ad landevejen. Marianne Toxboe formår at få sine personer til at fremstå meget menneskeligt, også selv de der er af den mere usympatiske type. Jeg vil ikke gå videre ind i handlingen, da Forlagets egen beskrivelse giver et udemærket fingerpeg om hvad der er essensen af handlingen. Det er den første bog jeg har læser af denne forfatter, men jeg vil helt sikkert læse fortsættelsen."

Efterladt

"Havde ikke læst 1. bind. Følte mig underholdt af bogen og kan kun varmt anbefale bogen."

Efterladt

"Kan man efterlade sit lille barn til bortadoptering og fortsætte sig liv? Maja Niemann har ikke haft meget valg som hendes omstændigheder var i efterkrigstidens Danmark – eller havde hun? Liv kan ikke leves om, og Maja har også altid set fremad. Alligevel kan hun ikke slippe tanken om sin lille datter. Sideløbende med Majas liv og stræben og hendes bortadopterede datters barndom er der præcise skildringer af familien Niemann familiescener taget lige på kornet. Familiens øvrige personer er med til at give Majas handlinger baggrund og dybde. De mange scener står meget levende tilbage. Masser af stof til at en læser kan gøre sig sine egne holdninger til spørgsmålene klart. God læsning."

Efterladt

"Virkelig god ★★★★★"

Efterladt

"★★★★★"

Efterladt

"★★★★★"

Efterladt

"★★★★★"

Efterladt

"★★★★★"

Efterladt

"★★★★★"

Efterladt

"★★★★★"

Efterladt

"★★★★★"

Efterladt

"Alt i alt e godt fortalt historie. Tre ud af fem stjerner"

Det siger læserne om Fodspor

Fodspor

"3. bind - fodspor - om den unge pige Maja Niemanns liv under og efter besættelsen af Danmark, er en fantastisk afslutning af trilogien. Jeg giver bogen fem stjerner."

Fodspor

"En spændende og medrivende fortsættelse af familiens historie sat ind i den større historie. Bogen er skrevet, så jeg ikke kunne lægge den fra mig."

Fodspor

"3. bog i trilogien. God historie, velskrevet og med en god slutning som sætter fantasien i gang."

Fodspor

"Det er spændende læsning. Man bliver bestemt ikke skuffet over 3. bog i trilogien. Udover at følge den spændende historie i 2 verdener, røres man dybt over beskrivelsen af de civile tyskeres armod under og efter 2. Verdenskrig. De adskilte persongalleriers verdener, finder naturligt og ad fine omveje, sammen i sidste del af bogen. Nok den mest velskrevne af de 3 bøger i trilogien."

Fodspor

"’Fodspor’ er en god afslutning på trilogien om Maja, med det modige tema om den unge pige som fik barn med en tysker under Danmarks besættelse. En stille forårsdag, efter en tantes død, får Hermann at vide at han har en datter i Danmark ... I Danmark er Maja’s nu voksne datter, Anna ved at finde sig selv efter sin frigørelse ... Hun skal knytte bånd til den mor der bortadopterede hende, hun skal lære en far at kende som ikke har eksisteret før … Hendes oplevelser er stilfærdigt og troværdigt fortalt, en historie som man lever sig ind i. Der er også dramatiske spændingsmomenter - flugter fra Østtyskland, og ikke mindst tilbageblik på Hermans sidste tid under krigen ved Østfronten… bogen først og fremmest en optimistisk historie om at blive voksen, at finde sine evner og interesser, og om at skabe forhold til andre mennesker og tage imod hjælp og venskab fra de mennesker som omgiver én."

Fodspor

"Fantastisk bog! Ligesom de foregående 2 bøger i serien, er det en velskrevet, letfordøjelig og herlig bog, som det er svært at lægge fra sig igen! Fodspor skildrer på én gang en smuk kærligheds-familiehistorie og på samme tid giver et fint historisk indblik i efterkrigstiden. Kan varmt anbefales!"

Fodspor

"Det er spændende læsning. Man bliver bestemt ikke skuffet over 3. bog i trilogien. Udover at følge den spændende historie i 2 verdener, røres man dybt over beskrivelsen af de civile tyskeres armod under og efter 2. Verdenskrig. De adskilte persongalleriers verdener, finder naturligt og ad fine omveje, sammen i sidste del af bogen. Nok den mest velskrevne af de 3 bøger i trilogien. ★★★★★"

Fodspor

"★★★★★"

Fodspor

"★★★★"

Fodspor

"Virkelig god 👍 ★★★★★"

Fodspor

"★★★★"

Fodspor

"★★★★★"

Fodspor

"★★★★★"

Fodspor

"★★★★★"

Fodspor

"★★★★★"

Fodspor

"★★★★★"

Fodspor

"★★★★★"

Fodspor

"3 ud af 5 stjerner"

Det siger læserne om Forgudet

Forgudet

"En page turner! Og forhåbentlig også en øjenåbner ift. de meget omfattende konsekvenser overgreb i barndommen giver i identitetsudviklingen, ofte med prostitution, stofmisbrug og selvmord som følge.  En medrivende bog og også en spændingsroman."

Forgudet

"Jeg læste Forgudet første gang, da jeg læste korrektur på bogen, og blev så grebet af indholdet, at jeg læste den igen i sin helhed. Det er en fantastisk velskrevet og fin bog. En af de bøger, der er svære at lægge fra sig. En skøn blanding af socialrealisme og fiktion med en masse overraskelser undervejs. En bog fuld af barske oplevelser og følelser, hvor læseren kommer meget tæt på de forskellige personligheder. En absolut anbefalelsesværdig bog. Bogen kan læses i forlængelse af de 3 forrige bøger, men fungerer 100% som en selvstændig roman. Vi kan kun håbe på en fortsættelse!"

Forgudet

"Længe ventet ankom den 4 bog af Marianne Toxboe. Var i gang med en anden bog, men måtte da lige kigge lidt, og endte med at læse hele bogen. Sidder nu, og glæder mig til fortsættelsen for jeg må da vide, hvad der sker med de forskellige personer. Marianne har sin egen stil, hvor de lange beskrivelser af tøj, natur udseende osv. er udeladt, hvilket er befriende og gir mulighed for at føle med bogen på egne fornemmelser. Handlingen virker meget socialrealistisk, alt ender ikke godt og vejen til lykken er besværlig at gå, hvem kender ikke det? Den følelse jeg sidder tilbage med, vanskeliggør stjerneangivelsen for det den gav mig er til 5, men hvis jeg skal vurdere ud fra, hvad almenheden læser får den et stort 3tal"

Forgudet

"★★★★★"

Forgudet

"★★★★★"

Forgudet

"★★★★"

Forgudet

"En spændende socialrealistisk fortælling. 4 ud af 6 hjerter"

Forgudet

"3 ud af 5 stjerner"

Anmeldelserne er fra Saxo.com