Fodspor

– Hvad har du mere skjult for mig?
– Hun skrev, at hun var gravid, og at du var far til hendes barn.
Hermann stirrede målløs på sin tante.
– Og du viste hende bort?
– Jeg skrev tilbage til hende, som sandt var, at du var meldt savnet, og at der ikke var noget liv for hende her i Tyskland. Herregud Hermann, vi var jo på flugt og sultede alle sammen.

Fodspor er fjerde bind i den handlingsmættede serie om krig, kærlighed og eksistens

Fodspor er ikke mindre spændende og handlingsmættet end de to forudgående bind i serien. Handlingen tager sin begyndelse i Dresden i 1961. Her lever Majas tyske kærlighed og Annas far, Hermann, et trivielt og udsigtsløst liv i DDR. Et kort tilbageblik fører os tilbage til Tysklands svigende nederlag i 1945 og Hermanns tilbagetrækning til fods med de fremadstormende russiske tropper i hælene. I 1961 får Hermann, ved sin fasters dødsleje, for første gang kendskab til, at han er far til et barn i Danmark. I det øjeblik ændres perspektivet og meningen med hans liv dramatisk. Tidspunktet falder uheldigvis sammen med, at DDR lukker sine grænser mod Vest. På den anden side af muren, lever kvinden, han forlod og barnet, han aldrig har set, uvidende om hans eksistens. En genforening vil indebære en næsten umulig flugt og et uforudsigeligt liv, formet som de alle er, af historiske og traumatiske oplevelser under de 17 års adskillelse.


Det siger læserne om Fodspor

Fodspor

"3. bind - fodspor - om den unge pige Maja Niemanns liv under og efter besættelsen af Danmark, er en fantastisk afslutning af trilogien. Jeg giver bogen fem stjerner."

Fodspor

"En spændende og medrivende fortsættelse af familiens historie sat ind i den større historie. Bogen er skrevet, så jeg ikke kunne lægge den fra mig."

Fodspor

"3. bog i trilogien. God historie, velskrevet og med en god slutning som sætter fantasien i gang."